Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Care este prețul unei stații de epurare?

Chiar cred că într-un final prețul contează. Și mai sunt convins că toți știm asta. Dar… când vine vorba de o stație de epurare, e mult de discutat până la preț.

pret-statie-epurare

Sunt câteva întrebări de pus și am să încerc să le enumăr succinct:

1. Ce apă epurăm?

În funcție de asta, aplicăm o tehnologie sau alta. Poate nu e nevoie de epurare, ci doar de pre-epurare. Sunt clienți care ne cer stații de epurare pentru spălătorii auto. Ei au nevoie de fapt de un separator de hidrocarburi.

2.Ce debit de apă avem zilnic?

Povestea aici de asemenea ar putea fi complicată pentru că de debit depinde 80% din costurile unei stații de epurare. E foarte important să ai o estimare corectă a debitului de apă consumat (sau numărul de locuitori echivalenți).

3.Unde deversăm apa epurată?

Am avut un potențial client care ne-a cerut o stație de epurare pentru o pensiune și când l-am întrebat unde deversează apa epurată, a zis că în canalizare. În acel caz, chiar nu avea nevoie de acea investiție. Ne este recunoscător și azi pentru sinceritatea de care am dat dovadă și a achiziționat de la noi un separator de grăsimi.

Posibilitățile de a deversa apele tratate sunt diverse: emisar natural (lac, râu), puț absorbant, sistem de drenaj, bazin vidanjabil, sistem de irigații subterane, canalizare etc.

Da, după cum vezi e drum lung până la a afirma un preț pentru o stație de epurare pentru ape menajere.  De aceea echipa noastră de specialiști îți va cere cât mai multe detalii a găsi împreună cu tine cea mai bună soluție pentru proiectul tău.

Pentru o evaluare mai clară, poți apela la colegii noștri pentru a-ți “proiecta” o stație de epurare.


TOP