Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Fosa ecologică 1st Criber – sistem de epurare propriu și autonom

Atunci când plănuiești să-ți construiești o casă, o vilă sau chiar o pensiune, într-o zonă în care nu există un sistem de canalizare la care să te racordezi, pentru a obține avizul autorităților de mediu ți se va cere ca proiectul tău de construcție să conțină un sistem de colectare și de tratare a apelor uzate menajere, care să respecte legislația în vigoare. Agrementele tehnice specifice acestui sector au fost înlocuite cu standardele europene odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Sistemul de colectare și tratare impus trebuie să corespundă cerințelor specificate în „Standardul European SR EN 12566, partea 1 – Fose septice prefabricate”. Cerința standardului este ca fosa septică să aibă minim 2000 litri, iar producătorul să aibă certificat de conformitate a standardului european.

Din dorința de a respecta calitatea vieții, compania 1st Criber a proiectat pentru locuințele care nu beneficiază de canalizare, un sistem de epurare propriu și autonom. Fosele septice ecologice CLASSICO sau QUATTRO sunt cea mai performantă soluție pentru deversarea apelor uzate menajere provenite de la locuințele individuale sau rezidențiale. 1st Criber este singurul producător din România care pune la dispoziția utilizatorilor o gamă variată de fose septice cu 3 sau 4 trepte de epurare și cu o capacitate de deservire de până la 500 de persoane.

fose-septice-ilfov

Treptele de epurare joacă un rol foarte important, asigurând un circuit suficient de lung al apelor menajere, pentru a oferi timpii necesari proceselor biologice și fizice în asigurarea unei epurări eficiente și a unei deversări responsabile.

Conform Standardului European 12566-3, pentru o singură persoană se produc între 150-200 litri de apă uzată pe zi, iar tratarea apei menajere trebuie făcută timp de 3 zile. Pentru a calcula corect volumul fosei care îți va deservi nevoile, trebuie să ai în vedere următoarea formulă: număr persoane x volumul mediu de apă x 3 zile = volumul fosei septice ecologice. Exemplificând, pentru o casă în care vor locui 4 persoane, vom avea: 4 persoane x 150 x 3 = 1800 litri. Așadar, pentru 2-4 persoane, este necesară o fosă septică cu un volum de 2000 litri.

Alegând o capacitate corectă a fosei ecologice, vei crește durata de viață a acesteia, vei evita mirosurile neplăcute și vidanjările la intervale scurte de timp. Cu cât fosa este mai mică, vidanjările trebuie făcute mai des, iar durata de viață a drenajului scade. Dacă optezi pentru un volum mai mare, funcționalitatea fosei septice nu va fi afectată, ci vei vidanja chiar mai rar de 2 ani.

fosa-septica-10mc

Dacă urmează să instalezi o fosă, îți recomandăm să ții cont și de adâncimea de îngropare. Pentru a fi sub cota de îngheț, canalizarea care iese din casă trebuie îngropată la 80 cm sub nivelul solului, iar fosa ecologică va avea peste ea de la 80 cm până la 1 m de pământ.

Din grija față de mediul înconjurător, fosele septice ecologice 1st Criber au certificat armonizat cu setul de performanțe din Standardul European și oferă garanția producătorului român, cu o experiență în epurare din 1998.

1st Criber – din respect pentru natura: fii eco, deversează responsabil!


TOP