Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

1st Criber – pentru antreprenorii de mâine

În proiectul inițiat și organizat de Junior Achievement Romania și facilitat de Agenția de Dezvoltare Nord –Est, 1st Criber România a sprijinit ca mentor în antreprenoriat o echipă de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț: proiectul lor, „AQUA GREEN SOLUTIONS – sistem natural de tratare a apelor menajere în mediul rural”, a beneficiat de asistența echipei de specialiști 1st Criber atât în realizarea planului de afaceri cât și în ceea ce privește ajustarea soluției tehnice – elementul de inovație al proiectului constând în crearea unui sistem de epurare cu utilizarea unor plante cu calități de fitoremediere. Prin conceptul de epurare a apei menajere cu ajutorul unor plante din fauna locală, echipa de tineri antreprenori susține că asigură sustenabilitatea în dezvoltarea și continuarea societății umane, confort și economie. Este totodată darul naturii pentru om și darul omului pentru natură, după cum susține tema lor.

 

Cu obișnuita aplecare a acționariatului către educația tinerilor și susținerea talentelor locale și cu o experiență de peste 18 ani în domeniul epurării, Compania 1st Criber a reprezentat un real ajutor pentru acest proiect îndrăzneț. De la suportul acordat în planificarea unui start-up și documentarea unei propuneri de afaceri gata de a intra în domeniul competitiv al epurării și reutilizării apelor uzate, până la susținerea în pregătirea unui business pitch de numai 4 minute prin care echipa și-a susținut ideea în competiția națională pentru Afacerea Anului, managementul companiei noastre i-a susținut cu tot entuziasmul pe tinerii antreprenori de la Informatică. De asemenea, i-a îndrumat pe liceeni la întocmirea planului de marketing, a planului de afaceri și a materialelor de prezentare.

Echipa AQUA GREEN  a fost formată din elevi ai clasei a IX –a C de la Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț, sub îndrumarea doamnei profesoare coordonator Dorina Moromocea – un om dedicat trup și suflet dezvoltării frumoase și constructive a elevilor săi. Copiii au susținut în calitate de antreprenori ideea de proiect cu care s-au înscris anterior în programul Junior Achievement Romania – Compania Anului 2017. Competiția a avut loc la Ateneul Român la Gala JA Business Hall of Fame 2017, loc în care numele mentorilor care au participat la Incubatorul JA BizzFactory a fost menționat de mai multe ori.

 

Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț a avut patru echipe participante la programul Compania Anului 2017: Acvariul de Piatră, AQUA GREEN, Grâușorul de munte! și S.O.S. Lacul Bicaz, fiecare dintre proiecte beneficiind de susținerea antreprenorilor locali, printre care și compania noastră. AQUA GREEN s-a calificat în primii zece finaliști pe țară, câștigând locul II după finala națională. Cel mai mare câștig al echipei participante a fost în final experiența dobândită în antreprenoriat.

Din 1993 în România, Junior Achievement (JA) implementează în şcoli programe de educaţie economică,antreprenorială, financiară, de orientare profesională, sănătate și viață activă. Prin activităţile learning by doing desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competenţe esenţiale pentru viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor.

1st Criber mulțumește Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și JA România, pentru că ne-au pus în legătură cu echipa de tineri entuziaști ai doamnei profesoare Mormocea și ne-a oferit ocazia de a ne implica în acest proiect. Le mulțumim pentru oportunitatea de a interacționa cu acești tineri minunați!

Ca și în alte ocazii, echipa 1st Criber își declară entuziasmul și disponibilitatea fără limite în ceea ce privește investiția într-un viitor sustenabil!


TOP