Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

1st Criber susține dezvoltarea elevilor pietreni

Compania pietreană s-a implicat de-a lungul timpului și în proiecte educaționale. Prin intermediul domnului Cristian Berbece, CEO și fondator 1st Criber, compania susține financiar mai mulți elevi din Neamț. În prezent, printre bursierii firmei se numără elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” și de la Școala din Pângărați.

Împreună cu Asociația Alumni CNPR, compania din Piatra Neamț s-a alăturat celor ce au dorit să finanțeze participarea echipei Colegiului Național „Petru Rareș”, AQUILA, la Concursul Național de Robotică, First Tech Challenge, în perioada  23 – 27 martie 2017 la Sala Polivalentă din București.

colaj blog AQUILA

Echipa Aquila este formată din 17 elevi aflați sub îndrumarea profesorilor Liviu-Constantin Olaru, Grigoruță Oniciuc și Alexandru Iacob. Proiectul FTC constă în construirea unui robot care are capacitatea de a captura mingi, de a le lansa în diferite ținte din ring, de a urca rampe sau de a apăsa diverse butoane etc. La start vor fi așteptați peste 50 de roboți realizați de echipe de elevi din toată țara. Organizatorii competiției „First Tech Challenge România” sunt SC BV McCann Erikson SRL și Asociația „Nație prin Educație”.

Întrebat ce înseamnă pentru el implicarea în aceste proiecte, Cristian Berbece răspunde simplu: Copiii sunt cei care ne ajută să creștem. Noi, adulții, ne dezvoltăm datorită lor.

 

Cătălina Timofte, 1st Criber


TOP