Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Banii şi irigaţiile

Reabilitarea infrastructurii principale de irigații are nevoie de 1 miliard de euro pentru următorii 5 ani, iar o primă alocare din bugetul de stat ar urma să fie de 145 de milioane de euro, în 2016, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a menționat că infrastructura secundară de irigații trebuie să treacă în proprietate privată, iar în cazul în care organizațiile de utilizatori de apă nu-și respectă obligațiile asumate, infrastructura de îmbunătățiri funciare să revină în proprietatea statului.

Avem infrastructură de irigații care deservește 750 000 de hectare. La ora actuală nu se irigă din cauza costurilor. Atunci introducem un abonament pe baza căruia fiecare fermier care este într-o amenajare de irigații trebuie să plătească pentru irigare sau pentru desecare chiar și atunci când nu plouă, iar acest lucru ne va permite să umplem cu apă canalele din infrastructura secundară de irigații“, a subliniat Daniel Constantin.

rezervor-eliptic-9-mc-irigatii

Sursa: www.infoferma.ro

Ne lovim de aceeaşi problemă a irigaţiilor. Nostalgicii vorbesc de perioadele apuse, susţinând sistemele de atunci. Compania 1st Criber România propune dezvoltarea sectoruluin agricol prin oferirea de soluţii specifice. În cazul irigaţiilor, rezervoarele fabricate de compania noastră reprezintă abordarea ideală pentru a stoca apa necesară unui sistem de irigaţii la standarde europene. Beneficiind de experienţa a peste 17 ani de activitate în domeniul fabricării produselor din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă, rezervoarele 1st Criber au şi atuul certificării calităţii de către organismul TUV NORD. Mai multe amănunte despre soluţiile pentru stocarea de lichide, descoperiţi aici.

1st Criber România – Susţinem agricultura românească


TOP