Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Beciul modular subteran: ce este și care sunt avantajele lui

Un beci modular subteran este un spațiu de depozitare subteran, unde se pot stoca alimente, dulcețuri, compoturi, legume, fructe sau vin tot timpul anului. Este o formă de frigider subteran care poate să joace și rolul de pivniță vinuri. Vinul are nevoie de temperaturi constante și se îndeplinesc criteriile pentru ca el să fie bine întreținut. Variantele din trecut erau clasicele subsoluri sau beciuri în care oamenii puneau la păstrare tot ce aveau de mâncare de-a lungul sezoanelor. Această variantă de beci din fibră este simplu de montat și de întreținut și are avantaje multiple în ceea ce privește instalarea și poziționarea.

beci-rapid-intr-o-zi

Acest beci semi-îngropat este un beci prefabricat din fibră de sticlă și se instalează ușor săpând o groapă unde se plasează acesta. Adâncimea de îngropare este de 185 cm de la nivelul solului. Apoi se utilizează pământul din excavație și se pune deasupra lui. Astfel încât nu ești nevoit să îndepărtezi cantitatea de sol săpată. Poți planta arbuști sau alte tipuri de plante deasupra, ajutând din punct de vedere funcțional și estetic. Este recomandat ca plantele alese să fie cu creștere rapidă pentru a obține imediat rezultatele propuse (efectul de umbrire). Astfel se obține umiditate în plus. Practic, umiditatea provenită din plante și udarea lor ajută la menținerea unei temperaturi constante scăzute, ajutând funcția lui de răcire și menținere a alimentelor depozitate în interior. Sistemul beciului folosește proprietățile izolatoare ale pământului pentru a asigura o temperatură aproximativ constantă pe întreaga perioadă a anului.

Beciul modular subteran nu are nevoie de autorizări speciale pentru a putea fi folosit, având libertatea de a fi poziționat oriunde este necesar. Nu este necesară nici folosirea suplimentară a unor cantități de electricitate. El are un sistem de ventilație naturală care comunică permanent cu exteriorul. Pe parcursul nopții introduce aer curat rece în interior, ajutând procesul de comunicare cu exteriorul și de mișcare a aerului.

beci-fibra-sticla

Beciul are o capacitate de stocare de 4250 de litri și poate să cuprindă aproximativ doi adulți în picioare ca mărime, având înălțime interioară de 220 cm. El are o greutate de 500 kg și un volum total de 9.8 mc. Diametrul sferei de depozitare este de ø 250 cm interior. Este dotat în interior cu rafturi din plywood, bașă pentru colectarea condensului și a eventualelor scurgeri accidentale. Scările pentru coborâre sunt prevăzute cu balustrade și benzi rugoase împotriva alunecării. Beciul este prevăzut cu o ușă cu sistem de închidere ermetic.

Avantajele principale ale beciului subteran modular sunt materialele ușor de întreținut (suprafața interioară lucioasă), designul compact, suprafața interioară albă ce creează senzația de lumină, instalarea rapidă, fără necesitatea de autorizări speciale.

Mai multe fotografii: https://www.cribernet.ro/produse/beci-modular-subteran/


TOP