Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Depăşeşte-ţi limitele – episodul 1

EL CAMINO – un faimos traseu plin de istorie. Această cărare este de fapt un eveniment în sine. Străvechiul drum spre Santiago de Compostella este o cale de pelerinaj cu o tradiţie de 1 000 de ani. Se spune, că exista un ritual special al druizilor, în care aceştia traversau toată coasta de nord a Spaniei până la Capătul Lumii, dat fiind faptul că în acele vremuri se credea că pământul e plat. Legendele religioase spun că după crucificarea lui Hristos, în anii 40 E.N., Apostolul Iacob a ajuns pe coasta Spaniei, încercând să racoleze druizii la religia creştină. Poveştile despre Sfântul Iacob sunt numeroase, dar cea mai vehiculată este cea conform căreia, după ce a fost decapitat la Ierusalim, discipolii săi din Finisterre şi-au dorit să-l aducă în locurile unde Iacob şi-a lăsat amprenta creştină, dar l-au pierdut, după un incident în apele mării. Cu toate acestea, mai târziu, corpul Sfântului Iacob şi-a făcut apariţia la mal, învelit integral în scoici albe – de unde şi simbolul pelerinajului – scoica.

Cu toate că pare a fi un pelerinaj religios destinat prioritar catolicilor şi închinat Sfântului Iacob, diversitatea celor care fac acest drum în zilele noastre e foarte mare. Printre personalităţile care au abordat EL CAMINO se numără şi Sfântul Francisc, Roland (fiul lui Carol cel Mare), El Cid, Paolo Coehlo, Shriley MacLane, Luis Bunuel.

În ultimii ani, Drumul către Santiago trece printr-o renaştere. A fost redescoperit de oameni în căutarea ineditului şi a fost declarat Itinerar Cultural European în 1986, apoi inclus în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Mii de pelerini din intreagă lume parcurg anual acest traseu. Motivaţiile lor sunt diferite: natura, cultura,gastronomia, întâlnirile, aventura, provocarea fizică sau redescoperirea bucuriilor simple.

el-camino-episodul-1

1st Criber susţine proiectul “Depăşeşte-ţi limitele” în numele tinerilor din România. De aceea, domnul Cristian Berbece, reprezentant al companiei noastre, este prezent pe EL CAMINO.

Vreau să dedic acest moment deosebi ,tuturor tinerilor care trebuie să îşi dorească mai mult. E greu astăzi să priveşti în perspectivă, dar pentru a reuşi trebuie să vrei, să îţi doreşti. Trebuie să nu te sperie eşecul. Plec la acest drum – EL CAMINO, în speranţa că voi putea să arăt tuturor tinerilor că poţi face tot ce ţi-ai propus. Dacă nu voi termina parcursul, nu voi fi afectat, pentru că în viaţă trebuie să ştii să renunţi. Îmi doresc să ajung la finalul acestui MOMENT, ca exemlu pentru tinerii noștri. De aceea, fiecărui tânăr din România îi spun astfel: DEPĂŞEŞTE-ŢI LIMITELE!” a declarat Cristian Berbece, Preşedinte Fondator al companiei 1st Criber România.

Începând de astăzi, vă propunem un adevărat serial dedicat tinerilor din Romania, intitulat generic:  Depăşeşte-ţi limitele , by 1st Criber. Veţi  descoperi periodic informaţii şi trăiri de pe calea vieţii, EL CAMINO (DRUMUL).


TOP