Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Depăşeşte-ţi limitele – episodul 2

pasaport-el-camino-cristian-berbece

FĂ PRIMUL PAS!

Proiectul Depăşeşte-ţi Limitele dedicat tinerilor din România, continuă. Prima zi a mersului spre descoperire, regăsire, spre dorinţa de împlinire şi reuşită, a început cu primul pas. Pelerinajul ce a debutat astăzi, ne oferă deja lecţii de viaţă. Am stat de vorba cu domnul Cristian Berbece, reprezentantul companiei noastre, prezent pe EL CAMINO. Iată ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore…

Am ajuns la primul popas al călătoriei, după un parcurs de 29,8 km. Este minunat! În afară de peisaj, este vorba despre ospitalitatea arătată celor cu duh. Aici lucrurile vin de la sine. Este un adevărat miracol. Nici nu ai timp să spui că ai nevoie de ajutor şi ajutorul vine. Este ceva cu adevărat special. Este o experienţă unică, ce te învaţă să ştii să primeşti şi să te bucuri de ceea ce primeşti. Este un moment care depăşeşte cu mult aşteptările. Am învăţat lecţia care spune aşa: nu aştepta nimic pentru că vine de la sine. Nu te teme, nu-ţi fă griji, ce e pregătit, este pregătit.

Când am plecat astăzi dimineaţă în pelerinaj, ploua. Dar nu ne-am descurajat. Nu puteam să ratăm startul. Miracolul este că peste tot în jurul nostru ploua (pe munţii şi văile pe care le vedeam), dar deasupra noastră, preţ de aproape 30 de km, a fost un soare blând. Nici un strop de ploaie. Un adevărat miracol. Am spus că este simplu noroc. Dar nu era aşa. La un moment dat, nu ştiam unde să ne cazăm. Ne-am oprit în drum, în mijlocul naturii şi ne-am consultat hărţile. De nicăieri, a apărut o maşină. S-a oprit. Şoferul ne-a întrebat ce e cu noi şi după ce a aflat de proiectul Depăşeşte-ţi limitele, ne-a spus că el este deţinătorul unui han al locului. Ne-a ghidat şi ne-a spus că la 500 de metri de locul în care eram, se află hanul său. Ne-a făcut instructajul, spunându-ne că putem merge la han, ne-a explicat cum să deschidem uşa, unde găsim mâncare… incredibil. Eram pur şi simplu în loc neştiut şi a apărut acest om. Superb. Mă gândeam cum ar fi să avem un astfel de traseu pe dealurile noastre care să plece de la mănăstirile sucevene şi să se încheie la Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Ar fi superb.

Ospitalitatea acestor locuri îmi aduce aminte de ospitalitatea moldovenilor noştri. Aseară, ne-am aşezat la masă şi am intrat în vorba cu patronul restaurantului. I-am povestit despre proiectul nostru. Stând şi discutând, patronul tot făcea semne angajaţilor să ne servească în continuare cu diverse preparate. La finalul discuţiei am cerut nota. Aceasta cuprindea doar ceea ce comandasem noi. Tot ce venise la îndemnul patronului era cadou. Nu am putut să accept acest lucru şi am suplimentat suma de plată. Patronul a luat banii pe care îi lăsasem în plus, a venit după noi, mi-a pus banii în mâna şi a spus astfel: “Nu ne plac datoriile în Spania”. Am rămas uluit. O adevărată lecţie de viaţă. Apoi a continuat: “De 2, 3 ori pe an fac acest lucru. Nu fac pentru oricine!”. Şi m-am întrebat în gând “Cine sunt eu?”.

cristian-berbece-el-camino

O zi superbă, pentru o cauza deosebită. Am învăţat multe astăzi. Lecţiile primite au venit parcă pregătite şi sunt convins că vor mai veni şi altele. Un moment impresionant acest EL CAMINO. Cred că toţi tinerii ar trebui să treacă prin această experienţă. Vreau să le spun acestora aşa: încetaţi să pierdeţi vremea făcându-vă griji! Grijile sunt temeri, temerile înseamnă stres şi nu facem nimic altceva, decât să ne îngrijorăm degeaba. Trebuie să lăsăm lucrurile SĂ SE ÎNTÂMPLE, să visăm. Tu cel tânăr, trebuie să te apuci de treabă ca să nu ratezi oportunităţile vieţii. FĂ PRIMUL PAS…!” ne-a spus Cristian Berbece, preşedinte fondator al companiei 1st Criber-România.

Depăşeşte-ţi limitele…viitorul este al tinerilor din România. Învăţaţi să fructificaţi şansele. Nu lăsaţi să treacă pe lângă voi oportunităţile. Orice plan începe cu un pas! PRIMUL…


TOP