Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Depăşeşte-ţi limitele – episodul 3

pasaport-cristian-berbece-el-camino-25-martie

EXPLOREAZĂ

Limitele care îți sunt impuse de oameni, de situații sau chiar de tine, pot fi depășite. Pentru a aborda cea mai bună metodă în acest demers, trebuie să cauți. Tinerii din România anului 2015 au mult mai multe posibilități de informare. Un avantaj pe care tinerii altor generații nu l-au avut. Acum poți descoperi răspunsurile și poți alege drumul. Important este SĂ VREI!

Înca o etapă de pelerinaj s-a materializat în 26 de km parcurși. Încă nu m-am obișnuit cu stilul extraordinar de primitor al spaniolilor din această zonă. În ciuda faptului că s-au acumulat mulți kilometri de mers pe jos, optimismul este la cote maxime. M-a încercat o mare bucurie când m-am întâlnit cu un român, un tânăr din Suceava care lucrează la una din pensiunile de pe traseu. Numele său este Adrian și ne-a împărtășit la rândul lui, bucuria de a se întâlni cu un conațional care a ales această încercare – EL CAMINO.

romanul-adrian-cristian-berbece-el-camino

Dacă este să vorbim despre lucruri surprinzătoare, pot să amintesc faptul că de multe ori, drumul trece prin curțile oamenilor, pe lângă casele lor. Și aceștia sunt foarte prietenoși, te salută, te invită să le cunoști gospodăria și îndeletnicirile. O ospitalitate rar întâlnită și dedicată în special pelerinilor. Mi-a fost dat să cunosc această nație din punctul de vedere al oamenilor și locurilor în care trăiesc ei. M-a surprins deasemenea, abundența afișată în ceea ce privește gastronomia locului.

lectii-de-la-alti

Dacă este să mă refer la traseu, acesta este foarte bine conceput. Dimineața sunt abordate cele mai solicitante porțiuni, iar în a două parte a zilei drumul este mai relaxant. Este gândit pentru a-ți descoperi limitele, pentru a ajunge să le cunoști. Știind care sunt, vei ști cum să le depășești. Cunoașterea acestora îți dă putere și posibilitatea de a aborda viața diferit. Pornind de la acest concept, astăzi am învățat că lucrurile importante trebuie să le fac dimineața când sunt odihnit. Dacă extrapolăm, putem vorbi de dimineața vieții: tinerețea. Tinerețea este cea care ne dă forța de a face. De aceea, tinerii trebuie să FACĂ lucruri, să-și descopere limitele prin încercare și eroare. În plus, trebuie să fie atenți. Poate există oportunități, dar le ratează deoarece nu le observă. Pentru a primi trebuie să VEZI ceea ce ți se oferă.

esti-stapan-cand-gasesti-un-semn

Descoperirea limitelor și depășirea lor înseamnă explorare. Aceasta se face în etape și cu multă dragoste de viață și de frumos. Este foarte important să cauți răspunsuri. Explorarea se realizează printr-un exercițiu de curaj. Curajul se materializează învățând din fiecare experiență. Este vorba despre un “pelerinaj” al vieții. Este una din cele mai importante etape ale existenței. În descoperirea limitelor, vor fi descoperite și punctele forte ce pot oferi stabilitate. Este un proces destul de simplu și de complex în același timp. Dar cu satisfacții deosebite. Este practic o modalitate de construire a înțelepciunii. Observă și primește lucrurile importante în existența ta. Apoi, vei putea să-ți alegi propriul “EL CAMINO.”- ne-a relatat Cristian Berbece, președinte fondator al companiei 1st Criber România.

Tinerețea este efemeră. Vârsta aceasta oferă puterea și dorința. Acestea trebuie să îți dea curajul de a-ți depăși limitele. Primește în viața ta acele valori care te încântă. EXPLOREAZĂ!


TOP