Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Fose septice – 3 trepte de epurare sau 4?

Dacă este să vorbim despre câte trepte de epurare trebuie să aibă o fosă septică, atunci dă-mi voie să îți spun că mai multe trepte de epurare înseamnă o epurare mai eficientă. Cu cât este mai lung traseul pe care apa menajeră îl are de parcurs în circuitul fosei, de la intrare și până la ieșirea din fosă, cu atât timpul destinat proceselor biologice și fizice crește.

Conform standardului european SR EN 12566-1, calitatea apei uzate la reversare se încadrează în parametri legali deopotrivă pentru fosa septică cu 3 trepte de epurare și pentru cea cu 4 trepte.

classico vs quattro

 

Beneficiul oferit de fosa septică cu 4 trepte de epurare este unul de ordin financiar. Dacă optezi pentru fosa cu 4 camere, optezi defapt pentru vidanjări mai rare. În plus, numărul crescut de trepte previne colmatarea drenajului – un traseu mai lung presupune o decantare superioară, cu o durată de viață a sistemului de drenaj mai lungă.

În concluzie, pentru același volum și pentru același debit, dacă alegi fosa septică ecologică cu 4 trepte de epurare vei avea un traseu mai lung al apei menajere, deci un timp mai mare destinat epurării, de unde va rezulta o apă mai curată și un drenaj protejat.


TOP