Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Mirela Câmpan – profilul unui bun vânzător

Reporter: Cum te-ai alăturat echipei 1st Criber?Mirela Campan

Mirela Câmpan: Am fost la un pas de a merge pe alt drum, însă, după cum se vede, soarta mi-a orientat pașii spre Calea Cribernetului, folosindu-se de oameni, așa cum face de obicei, oameni care știau cum lucrez și au fost convinși că rostul meu e aici.

 

Reporter:  Ce înseamnă să fii aliniat la viziunea firmei?

Mirela Câmpan:  În primul rând, presupune mult efort, organizare și strategii. Nu e ușor, dar nici imposibil să îți asimilezi viziunea firmei pe care o reprezinți, atât timp cât reușești și vrei să privești cu aceiași ochi, să mergi în aceeași direcție și să participi la marele întreg al firmei în care te-ai angajat că vei lucra, nu pentru un timp, ci cu timpul de partea ta.

 

Reporter:  Cum percepi relația Criber-client, consideri că suntem aplecați către client?

Mirela Câmpan:  Am peste 20 de ani de activitate în domeniul comercial și pot spune că AICI e cheia succesului oricărei firme, pentru că orice firmă, indiferent de activitate, vinde ceva, cuiva. Da, clientul este cu adevarat important, în primul rând în  ceea ce mă privește și, implicit, în cadrul firmei pe care o reprezint. Relația Criber-client este, într-adevăr, o relație, construită pe transparență, onestitate, dedicație și emoții. Aici construim zi de zi relații de omenie, de amiciție, oferind consultanță și suport tehnic și comercial. Nu e ușor de întreținut o astfel de relație, mai ales când mai toate raporturile se rezumă la bani, însă, pot spune că am văzut cu ochii mei cum oameni din toată țara și de peste hotare, aleg să lucreze cu noi, chiar dacă nu suntem tocmai ‘’la îndemână’’ din punct de vedere financiar. Exact ca într-o căsnicie: investești calitativ în partener, investești calitativ în tine, rezultă un mare Noi care nu e ușor de destrămat. Și da, când spun Noi, spun întreaga echipă, spun Criber, spun Vânzări, Marketing, Tehnic, Producție, Service, Automatizare…toți ca un întreg.

 

Reporter:  Din perspectiva vânzătorului, cum ne percep clienții?

Mirela Câmpan:  Având în vedere că există mai multe tipologii de clienți, evident că și percepția lor e diferită. Aș putea vorbi despre marea majoritate, din raporturile pe care le-am avut personal, susținând că feedback-urile pozitive și dovezile de revenire repetată asupra gamei 1st Criber spun totul.

 

Reporter:  În relația cu clientii reprezinți imaginea firmei, după cum spuneai și tu mai devreme. Este dificil să lucrezi într-un astfel de context?

Mirela Câmpan:  Știi cum se spune, din viață îți vei aminti, la final de drum, doar cele mai intense trăiri (care nu țin mai mult de câteva clipe), mai concret, atât pe cele mai plăcute, cât și pe cele mai neplăcute. Din fericire pentru mine, când închei viața unei zile, îmi amintesc mai multe clipe luminoase. Și sunt convinsă că se întâmplă astfel, dintr-un anumit motiv: lucrez cu oameni, oameni ca mine, ca tine, ca părinții, ca surorile, ca prietenii. Toți diferiți, toți unici, toți cu așteptări, toți cu momente mai bune și mai rele, dar, ce contează cel mai mult e că sunt Oameni.

 

Reporter:  Știu că lucrezi destul mult și de acasă. Îți mai rămâne timp și pentru tine, pentru familie?

Mirela Câmpan:  Niciodată nu mi-a plăcut să întârzii în ceva. Sau să-mi încalc o promisiune. Inacceptabil, din punctul meu de vedere, un astfel de comportament. Da, există scăpări, excepții, dar tocmai de asta regula e regulă. În concluzie, prefer să fac mai mult decât promit și sacrific din timpul liber ore zi de zi, cu riscul de-a reduce timpul de odihnă. Nu întotdeauna, ci doar când situația o cere. În rest, îmi aloc suficient timp copilului, părinților și surorilor. Recunosc, prietenii i-am cam neglijat în ultima vreme. La fel și hobby-urile.

 

Reporter: Îți place ceea ce faci, domeniul în care lucrezi, dar și echipa pe care o ai alături?

Mirela Câmpan:  Cred că am răspuns deja, evident, îmi place. Nu sunt omul compromisurilor, viața personală este un exemplu clar. Mai mult de atât, dacă nu ar fi fost să fiu înconjurată de Oamenii Cribernetului, nu aș mai fi pomenit nici măcar numele firmei, darămite să rămân în cadrul ei.

 

Reporter:  Ce te anima zi de zi?

Mirela Câmpan:  Din punct de vedere profesional vorbind, mă energizează fiecare dialog din care stiu că toți avem de câștigat. E frumos să știi că menții un echilibru în toate relațiile și că orice relație construită (între mine și clienți, între mine și echipă) este pe tiparul win-win (ambele parți câștigă). Poate pentru că am încredere maximă în produsele noastre, poate pentru că am încredere maximă în colegi și în parteneri, nu știu exact care sunt proporțiile, știu doar că mă simt în elementul meu aici.

 

Reporter:  Ai schimba ceva la modul/locul de lucru? Ce ai îmbunătăți?

Mirela Câmpan:  Delicat subiect…mi-am exprimat părerile în ceea ce privește sintetizarea procesului de înregistrare-închidere a vânzării. Sunt de părere că birocrația ne omoară ca picătura chinezească. În privința locului de muncă, din punct de vedere geografic, am convingerea că poate fi înlocuit uneori, nu zi de zi, cu biroul de acasă, atât timp cât am informația la purtător, laptopul și telefonul la îndemână.

 

Reporter:  În încheiere, care consideri că este rolul tău aici?

Mirela Câmpan:  Ținând cont de cuvintele colegilor mei, de aprecierile clienților Criber pe care i-am „cunoscut” fie și prin intermediul telefoniei sau al internetului, pot spune că ceea ce mi-a spus cândva, un bătrân, se întâmplă…„vei vorbi pe limba tuturor”. Poate că ăsta e rolul meu aici, de a explica de la A la câte un Z al fiecăruia, ceva din tot ce știu.

 

Interviu realizat de Cătălina Timofte, împreună cu Mirela Câmpan

 

 


TOP