Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Pe urmele plutaşilor by Neokoolt – proiect susţinut de Criber Nautics România – episodul 2

Au trecut deja 2 zile de când echipa Neokoolt a plecat “Pe urmele plutaşilor“. Sprijinul principal în realizarea acestui proiect este Criber Nautics prin ambarcaţiunile model Canoe fabricate de compania noastră. A doua zi de navigare în căutarea mărturiilor şi dovezilor despre vechii plutaşi ai Bistriţei a fost destul de anevoioasă. Chiar dacă din punct de vedere meteorologic vremea a fost favorabilă, kilometrii parcurşi sunt în număr mic. Astăzi este important să se recupereze distanţele de ieri şi să se acopere numărul de kilometri alocaţi pentru această zi pentru a avea certitudinea respectării planului stabilit iniţial.

canoe-criber-nautics-pe-urmele-plutasilor

Canoe Criber Nautics “Pe urmele plutaşilor” by Neokoolt

Un aspect interesant al acestei acţiuni este modul în care una din ambarcaţiunile model Canoe Criber Nautics a fost decorată de echipa Neokoolt. Este vorba despre motivele inspirate de cultura Cucuteni, una din cele mai vechi civilizaţii din Europa, cultură ce a precedat cu câteva sute de ani toate aşezările umane din Sumer şi Egiptul Antic. Răspândită pe o suprafaţă de peste 350 de mii de kilometri pătraţi, cultura Cucuteni se regăseşte şi în România, în special în zona Moldovei, Munteniei, Transilvaniei şi Basarabiei şi este caracterizată prin varietatea, bogăţia şi calitatea picturilor de pe vasele ceramice descoperite în aceste zone.

Pe lângă mesajul reconstituirii istoriei plutaşilor, Canoea Criber Nautics devine, datorită echipei Neokoolt, purtătoare de mesaj antic ce arată rădacinile culturale ale poporului român.

stefan-pustan-canoe

Ştefan Pustan, component al echipei Neokoolt

Suntem mândri că am reuşit să punem în aplicare acest proiect. Mulţumim tuturor celor ce ne susţin material şi moral. Oamenii sunt încântaţi să ne vadă datorită faptului că reuşim să readucem în actualitate o activitate atestată documentar în zona Bistriţei încă din 1466. Mulţumim Criber Nautics pentru tot sprijinul şi deschiderea din acest proiect. Ambarcaţiunile fabricate de voi au facut faţă cu succes tuturor încercărilor la care le-am supus până acum. Moralul echipei noastre este de nota 10. Ieri (3 septembrie 2015) am parcurs mai puţini kilometri decât era prevăzut în planul acestei etape. Sunt în continuare probleme cu debitul redus al Bistriţei din cauza secetei, dar suntem optimişti. Astăzi ne-am propus să recuperăm kilometri zilei de ieri.”, a declarat Ştefan Pustan, component al echipei Neokoolt.

Suntem Criber Nautics România! Suntem mândri de ambarcaţiunile fabricate noi. Susţinem proiectul “Pe urmele plutaşilor” şi vom reveni cu amănunte zilnic pe toate mediile noastre oficiale.

Bărcile CriberNautics – Detalii şi pasiune


TOP