Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Pe urmele plutaşilor by Neokoolt – proiect susţinut de Criber Nautics România – episodul 3

Canoea Criber Nautics este pe apele repezi ale Bistriţei. “Pe urmele plutaşilor” by Neokoolt continuă. În cadrul acestei acţiuni oamenii sunt cei care dau valoare momentelor de aventură. În sfârşit Bistriţa a permis navigarea ca la carte. Zilele de vâslit au reuşit să determine acumularea efortului transformat în oboseală. Acest fapt a alimentat dorinţa de odihnă. Astfel, echipa Neokoolt s-a hotărât să aleagă momentele de tihnă pentru a reintra în vârtejul aventurii. După ce au trecut de ultimul baraj ce le stătea în cale, drumul s-a deschis lin spre navigarea fără oprelişti.

pe-urmele-plutasilor-canoe-criber-nautics

După ce ne-am hotărât să abordăm odihna timp de 2 zile, suntem pregătiţi din nou de drum. Ţin pe această cale să mulţumim familiei Bobocea din Suraia. Sunt nişte oameni extraordinari care ne-au dovedit ce înseamnă ospitalitatea acestor locuri. În plus, ne bucurăm de performanţele dovedite de Canoea Criber Nautics. Suntem încântaţi de rezistenţa şi potenţialul acestei ambarcaţiuni. Moralul echipei este foarte ridicat. Continuăm să navigăm pe urmele plutaşilor. Mulţumim Criber Nautics şi tuturor celor ce ne susţin.“, a declarat Bogdan Pustan, component al echipei Neokoolt.

Misiunea acestei acţiuni este una clară. Plutăritul pe Bistriţă este ocupaţia care a caracterizat mulţi ani această zonă a României şi merită să fie prezentată într-un film documentar.

pe-urmele-plutasilor-canoe

Pentru că filmele documentare realizate până în prezent sunt puţine şi axate în principal pe latura istorică, dorim ca în această călătorie să punem accentul pe oameni, poveşti şi legende pentru a oferi privitorului o perspectivă diferită în legătură cu această meserie. Dorim să întâlnim oameni care să ne împărtăşească din poveştile lor şi ale locurilor prin care au trecut plutaşii“, a declarat Ştefan Pustan, un alt component al echipei Neokoolt.

Suntem Criber Nautics România! Suntem mândri de ambarcaţiunile fabricate noi. Susţinem proiectul “Pe urmele plutaşilor” şi vom reveni cu amănunte pe toate mediile noastre oficiale.

Bărcile Criber Nautics – Detalii şi pasiune


TOP