Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Portretul unui specialist

 

A pășit în echipa 1st Criber în anul 2007: tânăr, entuziast și cu un bagaj încărcat de vise. Și-a început cariera în companie la Departamentul Comercial având cunoștințe de Solidworks adunate de pe băncile facultății. Din dorința de a crește a mers mai departe, la montaje, ca mai apoi să ajungă acolo unde a visat, la tehnic. Și a rămas la tehnic. Acum este Directorul Tehnic al companiei 1st Criber – specialistul Nicu Anițoaie.

Ce l-a determinat ca timp de 10 ani să aleagă zi de zi drumul spre 1st Criber și nu altă companie? Echipa, felul șefului său de a fi și lucrurile noi pe care a reușit să le învețe și să le aplice. 1st Criber este locul în care a reușit să realizeze lucruri mărețe pentru el. Aici a proiectat și livrat stații de epurare pentru localități, unități de flotație și stații de pompare. A ales zi de zi 1st Criber pentru că doar aici a reușit să proiecteze diferite produse pe care în altă parte nu ar fi avut ocazia să le facă.

Satisfacția este întotdeauna relativă. Dacă în urmă cu un an ar fi fost mulțumit ca lucrurile să meargă și atât, în prezent nu îl mai mulțumește. Acum își dorește să consolideze echipa tehnică pe care o are în subordine. Cea mai mare satisfacție pe care o poate primi la momentul actual este că îi poate învăța și pe ceilalți din cunoștințele lui și că are puterea de a dezvolta o echipă de ingineri.

Ce își dorește specialistul Nicu Anițoaie să realizeze pe viitor? Să dezvolte echipa tehnică, ca împreună cu ea să poată realiza cât mai multe produse mari. Acesta este cel mai mare vis profesional pe care își dorește să-l ducă cu satisfacție până la final. Chiar dacă misiunea sa în companie îi este puțin ambiguă la momentul actual, ca Director Tehnic își dorește să aducă lucruri tehnologice și să proiecteze produse tehnologice din care să poată da de muncă și celor de la automatizări și celor de la compartimentul tehnic. Într-un cuvânt, să dezvolte gradul de tehnologizare al companiei.

Nicu povestește cu încântare de toate momentele petrecute în firmă, amintiri frumoase petrecute în anii parcurși în echipa 1st Criber: „Aș putea enumera o mulțime de amintiri frumoase petrecute aici. Dacă îmi arăți o fotografie veche îți pot spune cu exactitate luna, anul, cine era, unde era, cu cine era. Îmi aduc aminte cu bucurie de prima stație de epurare făcută de 300 mc, de rezervorul de la Bacău de 700 mc și de rezervorul de la Girov, tot de 700 mc. O altă amintire frumoasă este unitatea de flotație pe care am făcut-o pentru prima dată.”

Specialistul recunoaște că nu s-a gândit niciodată până acum ce ar putea lăsa în urma sa, însă și-ar dori să rămână numai lucruri frumoase, lucruri pe care nu le-a mai făcut nimeni altcineva, lucruri care să poată fi apreciate, lucruri de calitate. Nicu nu este adeptul lucrului „merge și așa”, el își dorește ca lucrurile pe care le lasă în urmă să fie bine făcute, indiferent de ce implică acest lucru.

Un singur gând rostește în final pentru colegii săi mai tineri în carieră din companie: „Faceți-vă o carieră, urmați-vă un vis și faceți tot posibilul să ajungeți la visul acela.”

Cătălina Timofte, Specialist PR și Comunicare 1st Criber


TOP