Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Puţină (aqua)istorie

Istoria apei ne aduce în atenţie diferite simboluri care ne oferă imaginea importanţei acestui subiect. Civilizaţia românească are un astfel de reper. Este vorba despre sacagiu. Acesta căra apa în cofe, doniţe din lemn sau cu sacaua, cu butoiul tras de o căruţă cu două roţi, mergând pe uliţe şi strigându-şi marfa. Deoarece prezenţa apei potabile în gospodării reprezenta o adevarată problemă, soluţia era materializată în transportarea apei de la distanţe mari până în oraşe. Acest serviciu era remunerat conform calităţii apei. Pentru  a deveni potabilă, această licoare preţioasă era tratată cu piatră acră, ulterior fiind lăsată la limpezit. O doniţă de apă costa 5 parale, dar uneori era dată şi de pomană pentru sufletul celor morţi. I se plătea sacagiului conţinutul vasului cu apă, iar el striga în gura mare că oferă apă gratis din partea familiei respective.

Sacagiul avea şi un alt important rol în comunitate. În caz de incendiu era obligat să vină imediat cu butoaiele pline, iar primul sacagiu sosit la locul incendiului era recompensat cu un “florin“. Dacă sacagii locuiau departe de oraş, erau obligaţi să aducă butoaiele umplute cu apă la primărie şi să le lase în instituţie peste noapte. Termenul de sacagiu provine de la cuvântul turcesc “saka” (butoi sau poloboc).

sacagiu
Sursa foto: www.historia.ro

În ceea ce priveşte depozitarea sau curăţarea (epurarea) apei, soluţiile  moderne sunt optime. Acum sunt foarte utile rezervoarele şi staţiile de epurare. Compania 1st Criber România studiază permanent principiile de funcţionare şi depozitare a lichidelor. Astfel, rezervoarele şi staţiile de epurare sunt modernizate şi optimizate constant. Datorită specialiştilor de care dispune, compania noastră susţine o abordare responsabilă în ceea ce priveşte acest subiect. În plus, calitatea produselor fabricate de noi beneficiază de recunoaşterea TUV şi de preţuri de producător.

Pentru a avea măsura certă a calităţii, te invităm să faci un exerciţiu simplu: de fiecare dată, cere să ţi se spună greutatea (numărul de kilograme) staţiei sau rezervorului dorit. Vei observa că, pentru volume  similare, produsele companiei noastre au un plus incontestabil. În acest mod se reflectă calitatea. Deasemenea, vei beneficia de consiliere gratuită, flexibilitate maximă în proiectarea şi dezvoltarea soluţiilor optime pentru proiectul tău.Vremea sacagiilor a apus. Alege soluţii moderne pentru epurarea şi stocarea lichidelor.

1st Criber România – Calitate la preţ de producător


TOP