Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Soluții ecologice pentru adăpostirea animalelor în aer liber

În ultimii ani, sensibilitatea față de bunăstarea animalelor a crescut. În România, tot mai mulți crescători optează pentru administrarea fermelor ecologice. Cu toate că cerințele pentru certificarea acestui tip  de ferme sunt foarte precise și includ măsuri drastice, fermele ecologice sunt mici paradisuri pentru animale.

adapost-vitei-tip-iglu-xxl-1st-criber

Principalul avantaj al zootehniei naturale este că animalele au acces non-stop la spații deschise. Fermierii, pe lângă spații libere generoase, trebuie să asigure animalelor aer curat, locuri cu umbră, o nutriție echilibrată, o sursă de apă proaspătă și adăposturi curate și uscate.

Dezvoltarea și sprijinirea sectoarelor ecologice reprezintă o provocare pentru compania 1st Criber. Destinate utilizării sectorului zootehnic pentru creşterea viţeilor, oilor, caprelor sau altor animale mici, adăposturile pentru animale de tip iglu reprezintă alegerea perfectă pentru rezolvarea facilă a situaţiilor care presupun asigurarea unei protecţii specifice pentru animale. Adăposturile individuale sau de grup fabricate din poliesteri armați cu fibră de sticlă, constituie cea mai importantă inovație în domeniu și sunt tot mai apreciate de către agricultorii fermelor ecologice.

adapost-animale-iglu-S-1st-criber

Adăposturile tip IGLU „S” reprezintă soluţia ideală pentru fermierii care vor un spaţiu mai mare şi mai bine ventilat, oferind flexibilitate maximă şi protecţie optimă pentru animale. Zona de odihnă utilă a adăpostului pentru animale este de 2.71 mp. Forma înclinată a acoperișului asigură o recirculare optimă și sănătoasă a aerului, care intră în mod constant în stare proaspătă în adăpost prin intermediul spațiului frontal larg deschis, fiind mai apoi eliminat din mediul intern prin același loc, după ce a fost încălzit prin efectul căldurii emanate de la animale.

Adăposturile de animale de tip iglu „XXL” asigură o dezvoltare sănătoasă, obţinându-se astfel, o producţie zootehnică de cea mai bună calitate. Datorită inerției materialului la agenții atmosferici și la razele ultraviolete, adăposturile de tip iglu oferă un nivel optim de izolare termică, impermeabilitate și rezistență mecanică ridicată. Adăposturile XXL au o suprafață  generoasă a zonei de odihnă de 14 mp. Sistemele de ventilare special concepute, asigură o atmosferă interioară confortabilă pentru animale, chiar şi în zilele călduroase de vară.

cusca-vitei-tip-iglu-xxl-1st-criber

Adăposturile 1st Criber oferă o atenție deosebită calității vieții animalelor și respectă cu strictețe indicațiile veterinare actuale cu privire la recomandarea de creștere a animalelor în spații libere, deschise. Acestea promovează o dezvoltare armonioasă a animalelor. Specialiștii în domeniu au demonstrat că animalele care sunt crescute în aer liber sunt mult mai sănătoase și mai puternice, deci au o rată mai scăzută de îmbolnăvire comparativ cu cele crescute în spații închise.

1st Criber – încurajăm dezvoltarea durabilă a producției ecologice.


TOP