Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

S.R.P House – soluția completă de ridicare a presiunii apei

Anul 2024 pare să aducă și el fenomene meteo extreme, precum valuri ridicate de căldură, secetă și inundații. Efectele acestor fenomene meteorologice neobișnuite sunt resimțite cu precădere în sectorul agricol, însă reprezintă o amenințare și pentru utilizatorii casnici, care se confruntă cu scăderea presiunii apei din rețea sau chiar cu lipsa acestei resurse vitale, pe perioade îndelungate.

Pentru a evita acest tip de situații neplăcute cauzate de secetă, la Formtehnik am conceput un sistem complet pentru creșterea presiunii apei în cazul locuințelor rezidențiale, stația de ridicare a presiunii S.R.P. House.

statie-ridicare-presiune-srp-house

S.R.P. House-ul oferă un plus de confort și siguranță pentru locuințele care se confruntă cu un debit mic de apă pe perioadele secetoase ale anului sau, chiar dacă sunt racordate la sistemul public de alimentare cu apă, presiunea din rețea este scăzută.

Sistemul S.R.P. House înglobează patru etape ale procesului de ridicare a presiunii apei:

  1. Alimentarea rezervorului, care se realizează prin conectarea acestuia la sursa de alimentare cu apă, prin intermediu unui racord. Datorită echipării acestuia cu flotor, întreruperea și reluarea alimentării bazinului se poate controla pentru atingerea nivelului maxim de umplere.
  2. Pomparea apei. Hidroforul sistemului absoarbe apa prin partea inferioară a bazinului, pentru a o livra mai apoi în rețea la presiunea dorită.
  3. Controlul presiunii. Stația de ridicare a presiunii este echipată cu presostat de comandă pentru reglarea și menținerea presiunii dorite a apei în rețea.
  4. Livrarea apei. Apa este pompată și apoi livrată cu presiune crescută către destinația dorită, ca rețeaua de alimentare cu apă a unei clădiri sau sistemul de irigare. Prin intermediul conductelor și al accesoriilor potrivite, apa este distribuită în punctele de utilizare.

În funcție de necesitățile fiecărui utilizator casnic, stația S.R.P. House este benefică în situații precum:

  • Furnizarea apei cu presiune constantă în zone care rămân fără această resursă în perioadele secetoase. Bazinul inclus în sistemul de creștere a presiunii, va înmagazina apa pe timpul nopții și o va livra în rețeaua casei pe parcursul zilei.
  • Furnizarea apei în locuințe care se alimentează dintr-un izvor cu debit mic. Pe același principiu de funcționare, apa colectată va fi livrată în rețea la nevoie.
  • Furnizarea apei în zone cu presiunea scăzută. Datorită principiului de funcționare menționat și a bazinului de colectare a apei, stația de ridicare a presiunii poate fi utilizată pe tot parcursul anului pentru a beneficia de o presiune constantă a apei.
  • Creșterea presiunii apei în zone cu altitudine ridicată, precum zonele montane, unde presiunea apei furnizate prin rețeaua publică nu este suficient de mare să poată susține necesarul de apă.
  • Sisteme de irigare, fiind utilizată pentru a crește eficiența acestora sau pentru suplimentarea presiunii sistemelor de aspersoare sau de stropire.
  • Creșterea presiunii apei la rețelele unde sunt prea mulți consumatori racordați. Apa va fi colectată și reținută în bazin pe timpul nopții, când numărul de utilizatori este scăzut va fi redată în rețea pe timpul zilei, la presiunea dorită.

S.R.P. House-ul de la Formtehnik este sistemul de complet de creștere a presiunii, ce permite ajustarea acesteia și gestionarea eficientă a fluxului de apă livrat, soluționând una dintre problemele cu care locuințele rezidențiale încep să se confrunte din ce în ce mai des.


TOP