Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Stație de epurare, fosă ecologică, bazin vidanjabil – tu știi ce să alegi?

De 25 de ani, compania 1st Criber configurează produse pentru epurarea și stocarea apelor provenite de la locuințele rezidențiale: stații de epurare de tip FULL CONTROL S.B.R., fose septice ecologice și bazine vidanjabile.

Stația de epurare mecano-biologică de tip FULL CONTROL S.B.R. (sequencing batch reactors = reactor biologic cu alimentare secvențială) în bazine etanșe din P.A.F.S. (poliesteri armați cu fibră de sticlă) marca 1st Criber beneficiază de o tehnologie economică, modernă și eficientă, având volume de la 3.5 mc până la 33 mc.

statie-epurare-sbr-12-mc

Aceasta dispune de un sistem de comandă complet automatizat, întreg procesul de epurare fiind supravegheat de un calculator setat de producător, în funcție de parametrii influentului și timpii de deversare declarați și înregistrați în stație.

Programul poate fi reglat și pe parcursul funcționării acesteia, în cazul în care se înregistrează modificări ale caracteristicilor influentului în timpul exploatării stației de epurare.

Datorită funcției de „recirculare nămol”, stația de epurare nu își întrerupe activitatea pe perioadele de vacanță sau în perioadele în care deversările de apă uzată sunt mult reduse, fapt ce permite întreținerea biomasei din nămol activ și nu influențează cu nimic calitatea efluentului la reluarea activității normale.

automatizare-statie-epurare-sbr

Stația de epurare FULL CONTROL S.B.R. asigură epurarea completă la ieșirea apei din stație, conform NTPA 001, ambele epurări (mecanică și aerobă) realizându-se în interiorul acesteia, astfel încât efluentul să poată fi deversat în emisar natural (râu, pârâu, lac, cu debit permanent, minim 1 l/s). Sunt dimensionate conform SR EN 12566 – 3 și se vidanjează doar o dată la fiecare 2 ani.

Fosele septice ecologice din P.A.F.S. 1st Criber, dimensionate și fabricate în conformitate cu SR EN 12566 – 1 (standard European armonizat pe teritoriul României), sunt  destinate locuințelor particulare, datorită epurării debitelor relativ reduse, sunt prevăzute cu 3 sau 4 trepte de epurare mecanică. Volumul minim este de 2 mc și maxim de 40 mc, iar vidanjarea lor se face din 2 în 2 ani.

fosa-ecologica-2000-l-pret

Fosele septice asigură o epurare parțială în interiorul lor, epurarea mecanică, bazată pe diferența de densitate a grăsimilor și materiilor grosiere față de apă. Deversarea apei epurate mecanic se poate face doar în tuburi de drenaj subterane, unde are loc epurarea aerobă. Pentru ca apa epurată să se înfiltreze mai apoi, în sol, acesta  trebuie să fie permeabil, iar câmpul de dren, cu o lungime de minim 15 m, trebuie să fie poziționat la cel puțin 10 m față de orice sursă de apă potabilă.  

fosa-septica-6-8-persoane

Bazinele vidanjabile din P.A.F.S. sunt bazine perfect etanșe, cu volume de la 2000 litri până la 115000 litri, ce pot stoca apa menajeră până la umplerea volumului selectat, când necesită vidanjarea.

bazin-vidanjabil-5-mc

Bazinele vidanjabile nu asigură niciun proces de epurare și nu realizează deversarea apei în sol.  Apa menajeră este stocată, preluată de o vidanjă și transportată la cea mai apropiată stație de epurare.

Produsele de stocare și epurare 1st Criber beneficiază de o durată de viață de minim 50 ani, datorită materialului din care le fabricăm, precum și rețetei proprii de producție, cu condiția de a fi respectate specificațiile din cărțile tehnice și instrucțiunile de instalare ale producătorului. Acestea nu necesită  bioactivatori sau alte substanțe și pot fi îngropate în pământ, fără alte amenajări speciale, dacă nu există pânză freatică de suprafață și solul este stabil.

Datorită materialelor calitative din care sunt fabricate, produsele 1st Criber sunt rezistente la acțiunea corozivă a apelor menajere, iar montajul și manipularea sunt ușor de executat, fiind foarte ușoare în comparație cu alte materiale.

1st Criber – soluții ecologice pentru deversarea responsabilă a apei menajere!


TOP