Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Visele devin realitate

Industria judeţului Neamţ dă semne de revigorare. Un exemplu în acest sens este şi compania 1st Criber România.

Apărută în 1998, compania amintită este prima firmă românească ce a realizat sisteme pentru epurare fabricate din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă. În decurs de aproape 17 ani de activitate, această entitate a reuşit să se dezvolte, ajungând să fie un important jucător pe piaţa dispozitivelor pentru epurarea apelor menajere, stocarea diferitelor lichide, sistemelor destinate agriculturii şi a ambarcaţiunilor, toate realizate din fibră de sticlă.

Trendul ascendent al companiei se materializează în demararea unui proiect important ce va determina mărirea capacităţii de producţie cu peste 300%. Astfel, extinderea presupune dezvoltarea unei noi capacităţi de producţie dotată conform celor mai recente standarde în domeniu.

Noua capacitate de producţie este localizată pe binecunoscuta platformă industrială de la Săvineşti-Neamţ. Astfel, susţinem dezvoltarea sectorului industrial românesc. Este momentul să arătăm tuturor că şi România are ceva de spus în Uniunea Europeană în domeniul industriei. Trebuie să fabricăm produse de calitate. Acesta este dezideratul nostru.” a declarat Cristian Berbece, preşedinte fondator al companiei 1st Criber România.

hala-1st-criber-savinesti

Noua direcţie a companiei este susţinută şi de cifrele Institutului Naţional de Statistică, ce arată că industria românească se află pe un trend ascendent. Astfel, în anul 2014, comparativ cu anul 2013, comenzile noi din industrie au crescut în termeni nominali cu 5,8%. De asemenea, direcţie este susţinută şi de un început de an 2015 pozitiv.

În luna ianuarie 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţă internă şi piaţă externă), au crescut în termeni nominali atât faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 11,1%, cât şi faţă de luna precedentă cu 7,3%.


TOP