Blog

Răsfoiește Blogul 1st Criber și află mai multe detalii despre produsele dorite, echipa noastră și despre evenimentele și târgurile la care am participat.

Cât de bine cunoști tehnologia S.B.R.?

Tehnologia S.B.R. (Sequencing batch reactors) este cea mai avansată tehnologie de epurare ce poate  sta la baza unei stații de epurare. Stația de epurare FULL CONTROL este soluția ideală pentru curățarea apelor uzate evacuate din locuințele individuale care nu dispun de un sistem centralizat de canalizare. În plus, ministația de epurare reprezintă soluția optimă și pentru întreprinzători, cum ar fi: pensiunile, restaurantele, unitățile de învățământ, centrele medicale private, centrele de sport, spa-urile sau wellness-urile etc.

statie-epurare-zona-rezidentiala

Sistemul FULL CONTROL S.B.R. implică 5 etape secvențiale ale procesului de epurare care se repetă ciclic: alimentarea, aerarea, decantarea, evacuarea și recircularea nămolului. Aceste etape sunt precedate de epurarea mecanică, sau decantarea.

Una dintre deosebirile majore și, în același timp, avantajele pe care o stație de epurare S.B.R. le are în comparație cu alegerea unei fose septice este posibilitatea de a deversa apa direct în emisar, într-o rigolă sau într-un puț absorbant. În cazul stațiilor de epurare nu avem restricții de montaj față de sursele de apă, iar procesul de epurare funcționează complet automatizat, toți parametri pot fi controlați și ajustați. Spre deosebire de o fosă septică care are o eficiență de 92%, stația de epurare are o eficiență de până la 99% în curățarea apelor menajere.

montare-statie-epurare-sbr

Comparativ cu stațiile de epurare orășenești METROPOLIS, care sunt construite pentru debite începând de la 12 000 l/zi, ministațiile de epurare FULL CONTROL sunt proiectate pentru debite de până la 11 000 l/zi. Tehnologia de epurare cu nămol activ a celor două stații este asemănătoare, diferența majoră fiind la METROPOLIS, unde segmentarea procesului și comasarea tehnologică are loc într-un singur compartiment. Așadar, aceeași tehnologie S.B.R. o putem folosi și în cazul epurării apelor menajere evacuate în cazul unei localități.

Orice stație de epurare S.B.R. FULL CONTROL – 1st Criber este proiectată după cerințele beneficiarului, pentru a avea certitudinea unui produs perfect optimizat, conform nevoilor proiectului.

1st Criber – soluții avansate de epurare!


TOP