Retrospectiva unui Crăciun mai bun

De Crăciun, fii mai bun!” este sintagma pe care o auzim atât de des în preajma sărbătorilor, dar care nu ne mai spune nimic, de mult.

sponsorizare-1st-criber-asociatia-codrin-neamt

La 1st Criber, de Crăciunul ce tocmai a trecut, ne-am dorit să fim mai buni și să întindem o mână caldă celor cărora viața nu le surâde atât de des.

„Este mai ferice să dai decât să primești.” este o altă afirmație pe care o auzim adesea de sărbători,  frază ce reflectă realitatea bucuriei de a fi generos precum Dumnezeu, punând nevoile semenilor înaintea nevoilor personale.

sponsorizare-1st-criber-2020
sponsorizare-1st-criber-copii

În viziunea acestor gânduri, împreună cu întreaga echipă 1st Criber, ne-am mobilizat să adunăm daruri pentru a aduce zâmbete și bucurie unor familii defavorizate, unor copii și bunicuți. Cu sprijinul doamnelor Carmen Suciu, Monica Șofron, Mihaela Tureschi și Director Claudia Jora, prin intermediul Asociației Născută Înger, Asociației Umanitare „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, Centrului de ajutor pentru viață Turturești, Colegiului Național Petru Rareș, am avut ocazia să ajutăm o mică parte din cazurile sociale din județul Neamț cu câteva alimente pentru masa de Crăciun și daruri pentru copilașii conștiincioși.

sponsorizare-1st-criber-birja-valentina

Împreună cu asistenta voluntară Birja Valentina am reușit să vizităm 20 de familii încercate de viață. A fost o experiență frumoasă și totodată una dureroasă, întâlnind multe cazuri medicale, familii înconjurate de singurătate, durere și sărăcie. Cu siguranță a fost o experiență care ne-a ajutat să apreciem mai mult tot ceea ce avem, că ne putem bucura împreună cu familiile noastre, că suntem sănătoși și ne putem desfăta cu luxul de a avea o masă îmbelșugată de sărbători.

Te îndemnăm, așa cum ne-am propus și noi, să fii mai bun și să dăruiești cu inimă larga, din tot sufletul, în orice zi din an și atunci vei înțelege mai bine cât ești de bogat.

Articol publicat la data de: 29.01.2021